overig - onderzoeksproject Groene Amsterdammer, Oneworld en Inter Press Service (18 november 2015)

Nederland is spil in wereld van ISDS

Gaan Amerikaanse bedrijven massaal Nederland aanklagen als vrijhandelsverdrag TTIP er komt? Via het meest omstreden onderdeel ISDS, Investor State Dispute Settlement, zou dat kunnen. Maar ISDS is niet nieuw, het bestaat al decennia. En wat blijkt? Nederland is claimland nummer 1. Brievenbusmaatschappijen maken op grote schaal gebruik van Nederlandse verdragen.

49 x bekeken

Lees hier verder.

Dit verhaal is het eerste in een reeks verhalen over ISDS. Het is een onderzoek, dat ik heb uitgevoerd met Eva Schram en Adriana Homolova, met steun van een fonds van het European Journalism Centre.

We hebben daarvoor een database gemaakt met zo veel mogelijk gegevens van alle ISDS-zaken die bekend zijn. Dit verhaal is de eerste, en is bedoeld als eerste interpretatie van de cijfers die we hebben gevonden.

Bekijk hier de onderzoekssite.
Gerelateerde artikelen


Gebruikte Tags: , , ,


Reageren?(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info