blog

Vingerafdrukken deleten

Gisteren was het een heuglijke dag: minister Donner schrapt - voorlopig - zijn plannen om vingerafdrukken van alle Nederlanders te verzamelen, en zal alles deleten wat nu is opgeslagen. Dat is wel reden voor een feestje!

31 x bekeken

-->

De motivatie is niet helemaal wat ik had gehoopt. Minister Donner hoopt in de toekomst nog steeds tot een database te komen.

Verschillende mensen waren tegen omdat het systeem niet goed gaat werken, maar zijn wellicht over te halen als het project wat minder slordig in elkaar wordt gehatseflatst. Mijn punt is nu juist dat het gevaarlijk is omdat het soms wél gaat werken. Een overheid moet helemaal niet zo veel controle over burgers hebben en de macht krijgen om groepen van de samenleving uit te sluiten.

Onlangs interviewde ik Max Snijder, biometrie-expert. Hij is heel beducht voor de mogelijkheid om biometrie te gebruiken om een Big Brotherstaat te bouwen. Lees mijn stuk in Trouw. Techniek en macht zijn niet te vertrouwen, dus je moet zorgen dat ze niet de baas over je worden. In bijbelse taal: bouw niet aan de toren van Babel, want die stort geheid een keer in.

Maar vooralsnog is het tijd voor een feestje: het vrolijke Babylon System is Falling Down-feestje, op 12 mei in Utrecht, om elkaar eraan te herinneren dat Babylon System op een dag in elkaar zal donderen.
Gerelateerde artikelen

Reageren?(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info