Hier gratis te downloaden." /> De geluksmachine - Frank Mulder

blog

De geluksmachine

Mijn laatste boek, uit 2015 maar nog steeds actueel: de Geluksmachine. Hier gratis te downloaden.

1853 x bekeken

Wat hebben voorgeschrapte worteltjes, Facebookprofielen en irisscans met elkaar te maken? Het zijn onderdelen van een technische wereld die er helemaal op is gericht om het ons permanent naar de zin te maken. Een "hyperrealiteit", in filosofische termen, die ons wil bevrijden van de beperkingen van de natuur. De hyperrealiteit belooft ons vervulling van al onze verlangens.

Dat schrijft journalist Frank Mulder in zijn nieuwe boek De geluksmachine, dat begin juni uitkomt bij uitgeverij Kok. De geluksmachine is een spannend, verontrustend en tegelijk hoopgevend boek, op het snijvlak van journalistiek, filosofie, economie en spiritualiteit.

Mulder ontdekt dat er achter de blinkende façade van de hyperrealteit een paar gevaarlijke mechanismes ontstaan. We zijn de wereld in rap tempo aan het ombouwen tot een machine, een geluksmachine. Die lijkt ons alles te geven wat ons hartje begeert – geld, controle, status, seks – maar is steeds moeilijker bij te sturen.

Hoe moeten we ons ertoe verhouden tot die machine? Hoe kunnen we de illusies van de hyperrealiteit doorprikken? Mulder gaat te rade bij oude filosofen, moderne boeren, bij de Matrix, de Bijbel en Brave New World. Dit boek is een pleidooi om uit de machine te stappen en met beide voeten in de modder te gaan staan, midden in de weerbarstige werkelijkheid.

Alleen digitaal

Het boek is helaas niet meer leverbaar. Hierboven staat de link naar de digitale versie.
Gerelateerde artikelen


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,


Reageren?

André Huisman
André Huisman - 09-06-’15 15:00
frans visser
frans visser - 15-08-’15 13:53
Rob Gast
Rob Gast - 23-09-’15 22:17


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info