in: Nobiles (juli 2007)
Frank & Freek gaan op zoek naar de mens achter de manager en drinken er een kopje koffie bij. Deze keer: Eppo van Berckelaer (33), marketing director O'Neill Europe. Waarom is O'Neill uit? Waarom ben je zo goed?
>> meer...
in: De Nieuwe Koers (juli/augustus 2007)
Hij was jezuïet, maar leerde van evangelische christenen een andere Jezus kennen. Gabriel Gonsalves komt op voor de allerarmsten in India, ook al betekent dit dat hij in elkaar wordt geslagen.
>> meer...
in: Onze Wereld (mei 2007)
Samen met collega's van de Physicians for Human Rights in Israel gaat hij op pad, twee keer per maand, om gratis consult te geven aan Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Eldad Kisch is 69 jaar. "Een gebaar maken, dat is het enige dat ik kan doen."
>> meer...
in: Inter Press Service (10 december 2006)
Hiphop is immens populair onder de Afrikaanse jeugd. Was het twintig jaar geleden alleen voor de rijkeluiskinderen weggelegd, intussen kan niemand meer zonder. Naast commerciële imitaties van westerse gangsterrap herbergt de stroming ook heel veel kwaliteit. Het is niet alles fout wat er (bling)blingt.
>> meer...
in: De Nieuwe Koers (december 2006)
Het geld gaat van arm naar rijk, zegt Nobelprijswinnaar Stiglitz. Een belangrijke oorzaak: overheden vertikken het om over grenzen heen te kijken.
>> meer...
in: Onze Wereld (oktober 2006)
Rustig, zelfverzekerd en strijdvaardig. Vanuit diepe overtuiging komt Rabiatou Serah Diallo op voor de positie van vrouwen in het islamitische Guinee. De huismoeder annex vakbondsleidster is 55 jaar oud en heeft het flink met de regering aan de stok.
>> meer...
in: overig - Idea (juni 2006)
Mike Love is voorzitter van de kerken in de Engelse stad Leeds. Hij is tevens initiatiefnemer van Together for Peace, waar meer dan honderd maatschappelijke organisaties aan deelnemen. Volgens Love is het tijdperk van het christendom voorbij en is dat helemaal niet erg.
>> meer...
in: Onze Wereld (juni 2006)
Van de Argentijnse slums tot de villawijk van Bosch en Duin: dankzij zijn talent schopte pizzakok Gustavo Escobar het tot de stagiair in de keuken van sterrenrestaurant De Hoefslag. "De presentatie, de kleuren, dat is allemaal nieuw voor mij."
>> meer...
in: overig - Global Dutch (winter 2006)
"Wat, hebben jullie in Nederland ook fietsen?", vraagt de vice-burgemeester van Jinja, de tweede stad van Uganda, lachend. Hij ziet het al voor zich: blanken op een fiets. Nederlanders redeneren vaak andersom: fietsen is leuk, maar niet iets voor andere landen. "Ze hebben een rare kronkel in hun kop", verzucht Roelof Wittink van I-ce.
>> meer...
in: overig - Global Dutch (winter 2006)
Piet Heyn, de heldhaftigste piraat van de Nederlanden, had geen militaire academie of Business School op zijn cv. Zijn opleiding bestond uit vier jaar roeien (als galeislaaf voor de Spanjaarden) en een paar jaar zitten (in een Spaanse cel). Niks loopbaanmanagement.
>> meer...